Επέμβαση καταρράκτη

eyecarevision- Επέμβαση-καταρράκτη

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Καταρράκτη ονομάζουμε τη θόλωση του φυσικού φακού του ματιού μας που οδηγεί σε μείωση της οπτικής μας οξύτητας. Η εξέλιξη ενός καταρράκτη, στον ένα ή και στους δύο οφθαλμούς, είναι συνήθως αργή και μπορεί να προκαλέσει θόλωση της όρασης, διαταραχές στην αντίληψη των χρημάτων, άλω γύρω από φωτεινά αντικείμενα , δυσκολία στη νυχτερινή όραση κ.α. Η συχνότερη μορφή του καταρράκτη είναι αυτή που σχετίζεται με την πάροδο της ηλικίας, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οφείλονται σε τραύματα, φλεγμονές, έκθεση σε ακτινοβολία, οφθαλμολογικά χειρουργεία, λήψη φαρμάκων κ.α. Στους προδιαθεσικούς παράγοντες περιλαμβάνονται ο διαβήτης , το κάπνισμα, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, και η κατανάλωση αλκοόλ.

Όταν η θόλωση του φακού είναι τέτοια που να προκαλέσει δυσκολία στον ασθενή στην τέλεση των καθημερινών του δραστηριοτήτων τότε θεωρείται πως πρέπει να διενεργηθεί επέμβαση αφαίρεσης του καταρράκτη

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε τεράστια εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών καταρράκτη και στην χειρουργική αντιμετώπισή τους. Η επέμβαση είναι ανώδυνη , ολιγόλεπτη και μπορεί να σας προφέρει τεράστια βελτίωση στην όρασή σας καθώς και να εξαλείψει προϋπάρχουσες διαθλαστικές ανωμαλίες όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία , ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία.